Nieuws met een knipoog........

Belastingadviseur is een serieus vak. Een vak dat wij serieus benaderen, elke dag weer. Toch komen wij regelmatig situaties, nieuwsfeiten, jurisprudentie en wat al niet meer tegen dat ons of een brede glimlach geeft of waarover we ons, al dan niet met enige ergernis, flink verbazen. Hieronder treft u een voorbeeld aan. Een voorbeeld dat wij periodiek gaan verversen onder het mom "verbaast u niet, verwondert u slechts"........................

 

Afschaffing verpakkingenbelasting

De verpakkingenbelasting is geintroduceerd in 2008 en slaat neer bij ruim 4.000 belastingplichtigen. Uit de evaluatie van de verpakkingenbelasting blijkt dat deze heffing slechts zeer geringe milieueffecten heeft en wordt dan ook per 1 januari 2013 afgeschaft. Wat ik me dan afvraag: van te voren doe je toch onderzoek naar het effect van een maatregel? En: wat heeft de invoering van deze belasting gekost?

 

Box 3: de pretbox…………..maar voor wie?

Spaarders hebben de afgelopen tien jaar miljarden teveel belasting betaald in box 3. De gemiddelde spaarrente sinds 2001 is blijven steken op 2,93%. Een stuk minder dan de 4% waar de fiscus al jaren mee gerekend heeft. Box 3 blijkt op deze manier vooral voor Financiën een pretbox te zijn. Het wordt hoog tijd dat Den Haag het fictieve rendement naar beneden doet, in ieder geval voor spaargeld. En wat is er tegen een aanpassing van dat forfaitaire rendement eens in de vijf jaar? De belastingwetgeving wordt wel voor minder belangrijke zaken overhoop gegooid.

U bent hier: Greidanus Administratie & Belastingadvies > Nieuws > Nieuws met een knipoog........
Adres Contact
Het Want 14
8802 PV Franeker
T 0517 851 355
E info@greidanusadvies.nl
gras4
linkerhoek
rechterhoek
Nieuws met een knipoog........